Haberler

Nvidia Hisseleri Kar Satışlarına Maruz Kaldı Ancak Yükseliş Beklentisi Devam Ediyor

Yapay zeka teknolojisinin öncüsü olan Nvidia‘nın hisseleri, ürettiği çiplerle bu yıl %170 değer kazandı ve hafta içerisinde dünyanın en büyük şirketi haline geldi. Ancak, perşembe günü hisseleri tüm zamanların zirvesinden %3,54 düşüş gösterdi. Insider’ın haberine göre, bu düşüşe rağmen Nvidia hisseleri hala cazip kalmaya devam ediyor ve bu düşüşler, daha fazla hisse satın almak için bir fırsat olarak görülüyor.

Bank of America Analisti Vivek Arya’nın Değerlendirmeleri

Bank of America Analisti Vivek Arya, Nvidia hisseleri hakkında yaptığı açıklamada, yapay zeka rallisinin gücüne dikkat çekti. Arya, çip üreticisinin yükselişine devam edeceğini belirterek, Nvidia’nın yapay zeka donanımlarından yararlanmak için 300 milyar dolarlık bir fırsata sahip olduğunu ifade etti. Bu rakam, Nvidia’nın bu yıl beklenen gelirinin yaklaşık üç katı.

Arya, “Yapay zeka nesli donanımların dağıtımları 3 ila 5 yıllık dağıtım döngüsünün sadece 2. yılında,” diyerek şirketin büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Nvidia’nın Yeni Ürünleri ve Geleceği

Nvidia’nın yeni nesil amaca yönelik Blackwell AI hızlandırıcı sistemleri, bulut müşterileri arasında sağlam talep ve görünürlükle bu yılın sonları itibariyle önemli faydalar sağlamaya başlayacak. Arya ayrıca, Nvidia’nın yazılımlarının paraya dönüştürülmesi sürecinin de erken safhalarında olduğunu belirtti. Yinelenen yazılım hizmetleri, kurumsal kullanıcılar üzerindeki doğrudan ilişkiyi güçlendirebilir ve büyümenin bir sonraki ayağını açabilir.

Yatırım Firmalarının Değerlendirmeleri

Nvidia’nın CUDA yazılım ürünlerinden önemli bir yinelenen gelir akışı oluşturma potansiyeli, yatırım firması Rosenblatt’ın Nvidia fiyat hedefini hisse başına 200 dolara yükseltmesine neden oldu. Arya, hisse senedinin fiyat kazanç oranı için 35-40 kat seviyesinin ikna edici olduğunu ve bugünkü mevcut değerlemelerin hisse senedinin ucuz göründüğünü belirtti.

Nvidia, yapay zeka teknolojisi ve yenilikçi ürünleri ile piyasada önemli bir konuma sahip olmaya devam ediyor. Bank of America ve diğer yatırım firmalarının olumlu değerlendirmeleri, Nvidia hisselerinin uzun vadede yükseliş trendini sürdüreceğine işaret ediyor. Bu bağlamda, Nvidia hisselerindeki geçici düşüşler, yatırımcılar için cazip alım fırsatları sunabilir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

To Top